Brăduți Cu Ghimbir
Sursa Brăduți cu ghimbir
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am copt repejor niste fursecuri, pentru a nu rata Provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie", gazduita de Brandusa.

Ingrediente:
2 oua, un praf de sare,
5 linguri de zahar,
5 linguri ulei,
1 lingura smantana (optional),
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
1/2 lingurita pudra de ghimbir (scuze Brandusa, stiu ca ai vrut proaspat, dar am folosit ce am avut in casa),
un praf de scortisoara,
faina cat cuprinde,
colorant alimentar verde (optional).

Amestec ouale cu zaharul si cu sarea (folosind o lingura de lemn), bine-bine, apoi adaug uleiul, treptat, cate o lingura, amestecand in continuare. Pun si smantana, scortisoara si ghimbirul, amoniul stins cu putina zeama de lamaie, dupa care incep sa adaug faina; framant un aluat, in care am chef sa strecor si putin colorant alimentar verde.
Intind cu sucitorul o foaie de aluat, nu foarte subtire, si decupez cu o forma braduti.
Ii coc la 180 de grade cca 15 minute (sau pana incep sa se rumeneasca pe margini, usor), in tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru decor m-am jucat cu niste creioane de la Dr. Oetker.
