Bowle Cu Pepene Galben
Sursa Bowle cu pepene galben
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fructele care se folosesc pot fi servite direct in pahar sau se pot pune separat si servite intr-o salata de fructe.
O reteta simpla care merge tare bine pe caldurile care sunt(sau au fost la noi).
3 limette Bio
1 manunchi menta proaspata
6 linguri zahar(sau mai putin)
1 pepene galben
125 ml apa
1 litru limonada portocale(sau ghimpir, sau dupa gust)
Eu am pus doar 2 linguri de zahar ,deoarece pepenele era foarte aromat si dulce.In loc de limonada am ales sa pun ceai alb cu aroma de flori de lotus
Se taie 2 limette in felii groase, iar cea de-a treia se stoarce.Zeama de la limette impreuna cu 2/3 din frunzele de menta(spalate si rupte bucati) si 125 ml apa se pun la fiert pentru 5 minute apoi se lasa la racit.
Pepenele se taie pe jumatate, se curata de seminte si apoi se scobeste(cu o lingurita sau scula speciala pentru format bilute) si se scot bilute care se pun intr-un bol impreuna cu feliile de limette si restul de menta.Peste pepene se toarna amestecul cu zahar racit si strecurat dupa care se lasa la marinat pentru 30 de minute.
Se adauga limonada(sau bautura care o doriti, eventual vin alb daca nu-s copii prin preajma) si cuburi de geata si servim cu placere.