Bounty-praline De Cocos Cu Ciocolata
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250 g cocos razuit
- 250 g unt nesarat
- 100 ml smîntîna
- 100 g zahar pudra
- 2 picaturi esenta de migdale
- 1 strop de sare
- 300 g ciocolata cu cacao
- 50 g ciocolata alba
Untul cu smîntîna se pun într-un vas pe bain marie.
Se adauga esenta de migdale,zaharul pudra si sarea,lasam la topit.
Cînd începe sa fiarba usor,lasam asa aproximativ 5 minute.
Dupa ce s-a racorit putin,adaugam cocosul,si amestecam bine.
Pregatim o tavita,în care punem folie transparenta.
Turnam amestecaul de cocos.
Nivelam,si dam la rece pîna a-2-a zi.
L-am taiat patratele,
dar dupa aceea m-am hotarît sa fac bilute .
Cum le-am format între palme,s-a topit putin materialul la suprafata.
Le-am dat la frigider,pîna am topit ciocolata în bain marie.
Daca folositi cicolata amaruie/fara lapte,adaugati 1-2 linguri ulei în ciocolata.
Ciocolata topita se lasa la racorit(pîna este doar putin calduta).
Cu ajutorul a doua furculite,se scufunda bilele în ciocolata,se rotesc pe toate partile,
apoi se scot pe un gratar(sau direct pe hîrtie de copt).
Dupa ce am decorat si cu ciocolata alba,
am mai lasat pîna s-a mai întarit putin,
apoi le-am mutat pe hîrtie de copt,si acolo au ramas pîna s-au înatrit de tot.
Sînt foaaaarte bune!
Merci Nico :)