contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Boston Cream Pie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum v-am promis am revenit cu o reteta delicioasa in care sa folositi cele 6 galbenusuri de la Pavlova. Aceasta minunatie de pe meleaguri americanesti m-a cucerit pe deplin pentru ca multumeste si fanii de cioco si fanii de vanilie :) .

Sursa
Pentru blat
- 1 cup faina
- 2/3 cup zahar
- 1  1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 cup lapte
- 1/4 cup ulei
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita cream of tartar
Vanilla Custard
- 2 cups lapte integral
- o pastaie de vanilie Bourbon
- 6 galbenusuri
- 2/3 cup zahar
- 1/4 cup amidon
- o lingura unt
Chocolate ganache
- 1 cup smantana pentru frisca
- 237 g ciocolata neagra
Conversie cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt sau unt si faina o tava cu marginea detasabila de 22 cm. Amestecati intr-un bol adanc faina impreuna cu praf de copt, zahar si sare. Intr-un alt vas amestecati laptele cu ulei, galbenusuri si esenta de vanilie. Adaugati amestecul lichid la cel solid si amestecati pe viteza minima a mixerului.
2. Bateti albusurile cu cream of tartar pana devin pufoase. Adaugati-le apoi la amestecul de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta de silicon. Rasturnati aluatul in tava si coaceti pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie.
3. Custardul se face cu o zi inainte si se pastreaza la frigider pana in momentul umplerii placintei. Laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie crestat pe lung. Dupa ce da in fiert se stinge focul, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze.
4. Se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase si se adauga amidonul. Se scoate batonul de vanilie si se adauga laptele cald in fir subtire la amestecul de galbenusuri. Se pune pe foc si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul cat inca este cald. Se toarna intr-un alt vas si se acopera cu folie transparenta, iar cand este rece se da la frigider, pana a doua zi.
5. Se taie blatul rece pe mijloc si se umple cu crema de vanilie. Pentru ganache se topeste pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca. Se ia apoi de pe aburi si se amesteca pana se raceste astfel incat sa aiba o consistenta mai groasa(sa nu curga de pe prajitura). Se orneaza placinta si se poate servi sau se da la rece.

comentarii