contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bors Ucrainean Cu Sfecla

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De mult nu mai gatisem un bors adevarat cu bors umplut...si cum n-am avut timp sa dau o fuga la mama pentru un bors adevarat de putina am cumparat din comert. Destul de bun si asta...

Reteta de bors cu sfecla si cartofi o gateste mama si in dorul ei m-am pus pe treaba. Ulterior am vazut ca se numeste si bors ucrainean. Este in principiu o reteta de post, insa in cautarile de pe net am vazut ca se pune si slanina...si bine am facut, are un gust extraordinar: slaninuta afumata, sfecla dulce, cartofii moi si borsul acru...un gust foarte bun!
Pentru 8 portii avem nevoie de:
- o sfecla mare (aproximativ 500 gr)
- 5 cartofi medii
- o ceapa mica
- o jumamate de ardel gras
- 2 morcovi mici
- o radacina de pastarnac
- cateva frunze de telina
- cateva fire de varza rosie
- o mana de zarzavat congelat sau proaspat (important sa contina si loboda)
- o bucatita de 50 gr slaninuta afumata
- 700 ml bors
- vegeta (cum eu am avut vegeta bio facuta in casa am folosit din belsug)
- sare si piper daca e necesar
- apa pentru fiert
Toate legumele de spala, curata si taie cuburi. Sfecla se spala si se pune la fiert intr-o cratita separata apentru aproximativ 30 minute. Restul legumelor cu slaninuta feliata se pun la fiert. Dupa cele de 30 de minute de fiert sfecla si borsul, curatam sfecla si cartofii si in taiem cuburi. Cartofii se pun in bors si se fierb inca 10-15 minute. Se adauga sfecla si borsul, vegeta si ale condimente daca considerati necesar, si se mai fierbe inca 10 minute. Se serveste fierbinte cu paine neagra. Pentru a face un preparat de post nu adaugati slaninuta in bors.

Articol recomandat de lopfras.blogspot.com