Bors Rosu
Sursa Bors rosu
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o bunaciune din meniul Semafor , o mancare boiereasca ;)
Ingrediente:
1 kg sfecla rosie
1 cana cu capacitatea de 500 ml cu fasole rosii
0,5 kg carne de vita
0,5 kg varza rosie
2 morcov mari
3 cepi rosii
cate un manunchi de telina si patrunjel
sucul de la 1/2 de lamaie
2 linguri de bulion
1 frunza de dafin
sare si piper macinat dupa gust
ulei pentru pajit
Mod de preparare:
Puneti fasolea peste noapte, intr-o cratita cu apa la umflat.
Fierbeti carnea taiata cuburi, o spumati apoi adaugati sarea, frunza de dafin si piperul macinat, faceti focul mic si fierbeti cu capac pana cand este aproape fiarta carnea, dupa aceasta adaugati fasolea scursa de apa in care s-a umflat sa fiarba impreuna cu carnea circa 30 de minute.
Intre timp preparati prajitura, caliti intr-un ceaun ceapa la foc mediu impreuna cu morcovul sub capac, cand devine moale adaugati 2 linguri de bulion, mai caliti 2 minute, amestecand apoi adaugati varza taiata fisii ca pentru o salata si mai inabusiti ~10 minute la foc mic spre mediu cu capac, amestecand intre timp ca sa se inabuse uniform.
Adaugati legumele inabusite cu 20 de minute inainte de final, cu 5 minute sucul de lamaie si sfecla rosie fiarta in prealabil curatata de coaja si data pe razatoare, si cu 1 minut inainte de a opri focul, adaugati zarzavatul taiat marunt.
Pofta buna :D !