Bors De Sfecla
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1 sfecla rosie
2 morcovi
1 telina
ceapa
ulei ca sa poti praji zarzavatul
1 ardei gras (eu am pasta de ardei)
suc de rosii
leustean verde sau uscat (eu am uscat)
bors cat doreste fiecare
200ml de smantana
sare
3 cubulete Knorr de vita
2 lingurite Secretul gustului cu 10 legume
Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte.
Morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ceapa se toaca marunt,se incinge uleiul intr-o oala, se adauga toate aceste verdeturi si se calesc pana se inmoaie.
Se adauga apa calda si se lasa sa fiarba, la foc mic 15 minute, dupa care se pune sfecla cubulete. Se lasa sa fiarba 25 de minute, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai lasa pe foc 10 minute. Se pun cele 3 cuburi Knorr si cele 2 lingurite de secretul gustului. Se acreste dupa dorinta fiecaruia.
Se pune leusteanul.
Se adauga sarea si se stinge. Se drege cu smantana.