Bors De Salata Verde
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Am avut: sase-sapte salate, un litru de bors, slanina afumata, mult usturoi (si verde), doua cepe mari, trei galbenusuri, smantana, boia, marar.
Taiem salata in fasii late si o punem, impreuna cu ceapa tocata, in apa clocotita cu putina sare. Lasam la fiert aproximativ o ora.
Pregatim usturoiul.
Prajim slanina pana devine aurie si, dupa ce o luam de pe foc,
punem boiaua si desertam imediat in oala cu salata.
Adaugam si usturoiul verde, ca sa fiarba pe indelete.
Ceva mai tarziu, punem si celalalt usturoi. Cand totul a fiert, punem borsul, potrivim de sare, lasam sa dea cateva clocote,
apoi luam de pe foc, dregem cu galbenusurile batute bine cu smantana (plus putina apa rece, plus putina zeama fierbinte) si adaugam, pentru aroma, marar tocat.
E buna de tot si... anyone can cook!