Bors De Pui
Sursa Bors de pui
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie-mi plac toate ciorbele acrite cu bors. Si cu legume. Asta-i una dintre ele :).
Ingrediente:
- spatele, aripile, gatul si alte oseminte de pui
- 2 morcovi
- 1/4 telina
- 1 pastarnac
- 1 sfecla rosie mica
- 1/2 de ardei
- 2-3 cartofi
- 1 ceapa mica
- 100 ml bulion
- leustean
- 2 galbenusuri
- 250 ml bors
- sare
Curatam zarzavatul , ceapa o tocam , ardeiul il lasam asa ( la sfarsit il scoatem ) iar restul il dam pe razatoarea mare ( inafara de cartofi).
Punem intr-o oala apa ( cam 3 litri) adaugam zarzavatul , ceapa si tacamurile de pui si lasam sa fiarba. Adaugam si putina sare.
Gustam putina carne de pe oase :) si cand este fiarta, adaugam cartofii , leusteanul si bulionul. Cand cartofii sunt fierti, adaugam borsul dupa ce in prealabil l-am dat intr-un clocot in alt vas. Cantitatea e orientativa, adaugati cat vreti , depinde cat de acra va place ciorba. La sfarsit frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam putin cate putin din zeama fierbinte si apoi rasturnam totul in oala.
Potrivim de sare daca e cazul si servim cu smantanica.
PP