Bors De Porc Cu Cartofi La Kukta
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Mancare simpla, de lasat acasa, ca am inceput si eu ca parintii mei, sa fac in weekend mancare sa fie pentru toata saptamana. Dar cum eram in lipsa de chef si de inspiratie, plus ca al batrn se fereste sa manance “ce cocostarcii tai faci tu acolo”, am ales o ciorba simpla de tot. Cu aportul nelipsit al congelatorului chiar a iesit buna.
Am avut oasele de porc scoase de pe carnea pe care am facut-o friptura de paste. Toata activitatea neintelectuala a gatitului (mi s-a spus la un moment dat cand am intrat in focuri la bucataria mare: ai grija ca nu e un mediu academic, sa nu te sperii ca se vorbeste ca la firmele de taximetrie, am retinut) am desfasurat-o cu ajutorul kuktei careia i-am dat intai oasele sa fiarba.
Chestia nemaipomenita la oala cu presiune e atat faptul ca lucreaza repede, cat si faptul ca o face bine, “userii” stiu ca nu mai trebuie luata spuma si supele ies limpede ca lacrima, surplusul se lipeste de peretii oalei. Si supa asta a iesit super, mi-a tulburat-o nitel borsul, dar atata.
Deci dupa ce au fost fierte oasele am adaugat in oala: albitura, ceapa verde, morcov, ardei gras rosu, cozi de leustean. Dupa ce au fiert si astea am pus borsul si cartofii (in mod normal, se stie, ca se pune la final birsul, dar imi era sa nu uit oala pe foc si sa se sfarame cartoafele, asa ca le-am pus odata).
Atentiune mare la borsul Olympia, bine ca am gustat, jumatate de sticla a acrit mai mult decat suficient toata oala.
La final am mai pus leustean si asta a fost tot.
Ma iertati ca v-am deranjat cu ceva atat de banal, dar asa de bun e, a iesit aproape la fel de misto ca la cantina. Cu diferenta ca la final nu dreg gustul din vegeta si ulei, ca nu e nevoie. Sa vedem ce gatim azi
rororo