Bors De Peste
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Preparatele culinare din peste au mare cautare in familia mea. Indiferent de tipul de peste, macrou, pastrav, salau sau de fructele de mare, se pot face multe feluri, salate, aperitive, cat si mancaruri pentru felul principal, dar si friptura. Acum va postez o reteta de bors de peste.
Mod de preparare:
Cozile se curata de solzi si la capatani, li se scot urechile si osul triunghiular care este amar. Acesta trebuie scos cu ajutorul unui cutit. Se spala totul. Intr-o oala se pune apă la foc, cand incepe sa fiarba se adauga pestele. Se spumeaza, apoi se adauga ceapa taiata marunt şi se sareaza.
Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se curata, se taie rondele si cubulete, cum doriti şi se adauga în oala. Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul si rosiile decojite si taiate mărunt. Eu am inlocuit rosiile cu rosii de cutie taiate deja in cuburi. Imi place ca are si susul propiu care da o culoare frumoasa borsului. La sfarsit se adaugă borsul, care a fost fiert separat, si leusteanul tocat. Se trage de pe foc şi după preferinţe se poate adauga si smantana. Se serveste cu mamaliga calda sau rece.