Bors De Perisoare
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE - pentru 3L de ciorba:
- un piept de pui
- un ou
- 2 morcovi
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- 2-3 cepe verzi
- o ceasca orez
- 2 linguri bulion
- 3-4 linguri ulei
- un cartof mai mare
- patrunjel
- cimbru,sare,piper
- 0.5 l bors
Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,
ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine.
Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel.
O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,
sare,piper , putin cimbru si un praf de boia dulce.
Ne udam mainile cu apa si modelam perisoarele.
Intr-un vas separat se pune borsul la fiert si se spumeaza. Dupa ce incepe sa fiarba ,adaugam perisoarele una cate una.
Se lasa sa fiarba aprox. 20minute.
Cand legumele si orezul din oala au fiert se adauga bulionul si borsul impreuna
cu perisoarele.
Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru. Se mai fierbe 5-10min si se opreste focul.
Deasupra presaram patrunjelul tocat.