Bors De Pangasius
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1kg pangasius
ceapa
morcovi (la mine a fost unul baban)
telina (potrivita)
ardei (eu am pasta de ardei pe care am uitat s-o pun in poza)
suc de rosii (pe care l-am uitat de pus in poza-m-am grabit)
orez (2-3 pumni-sau cat vreti)
bors (dupa cum vrea fiecare de acru -mie imi place mai acru si pun 1kg)
leustean (eu am uscat)
ulei
Se curata zarzavaturile. Ceapa se taie marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel si se pun toate la calit in ulei in oala in care se face ciorba.
Cand se moaie, fara sa se arda, se adauga apa si se lasa sa mai fiarba 20 de minute. Se pune apoi orezul si ardeiul pasta si se lasa 15 minute, dupa care se pune sucul de rosii si se lasa 10 minute. Daca nu aveti ardei pasta, ardeii se pun la inceput la calit cu ceapa, morcovii si telina. Dupa ce a fiert si sucul de rosii se pune borsul, se lasa sa fiarba, iar cand a fiert se pune pestele taiat bucati.
Pestele se lasa sa fiarba pana iese la suprafata. Se pune leusteanul si gata borsul.