Bors De Gaina Cu Loboda
Sursa BORS DE GAINA CU LOBODA
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Dintr-o gaina am preparat 4 feluri de mancare si anume: din piept am pregatit snitele,din pulpe fripturica ,din aripi am preparat o ciulama cu mamaliguta,din maruntaie si restul bucatilor de carne am facut un bors cu taitei de casa ...
Am mai folosit :
2 leg loboda
o ceapa uscata si 3 fire de ceapa verde
un ardei gras
3-4 felii de telina
o albitura
un morcov
1,5 l bors sau dupa gust
sare,piper alb
leustean si tarhon verde dupa gust
ulei nu se foloseste deoarece carnea isi lasa destula grasime
Pentru taiteii de casa aveti nevoie de un ou ,un praf de sare,faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat
tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
Mod de preparare:
Aluatul de taitei:
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa la zvantat pana vor fi folositi.
Bucatile de carne se spala,se zvanta si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite complet cu apa.Dupa ce se ia toata spuma
formata se adauga ceapa curatata,spalata dar intreaga, telina, morcovul si albitura intregi sau taiate pe jumatate si se lasa sa fiarba la foc mic...
Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga si ardeiul tocat marunt si se mai lasa la fiert .In momentul in care sunt fierte bine se scot intr-un castron atat carnea cat si albitura,telina,morcovul si ceapa,iar in zeama se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cateva minute,dupa care se toarna borsul clocotit in prealabil,dupa care se adauga inapoi carnea,zarzavatul tocat marunt si loboda taiata fasiute,se potriveste de sare,piper alb si se mai fierb cateva minute.
Daca este cazul se mai adauga bors sau apa in functie de consistenta si de gustul borsului.La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.