contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bors De Cartofi Cu Praz Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

500 g cartofi
50 g kaizer
1 fir de praz mic (150g)
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit

PREPARARE:

Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.

Dupa ce s-au calit, le scoatem si calim calim in acelasi ulei ciupercile taiate felii sau cubulete, in functie de gusturi.

In supa fierbinte de legume punem cartofii, prazul, kaizerul si ciupercile si le fierbem pana sunt aproape fierti cartofii. In acest moment adaugam borsul fiert in prealabil si mentinut cald.

Mai fierbem 5 minute, apoi dregem borsul cu sosul obtinut din smantana batuta cu un galbenus, in care punem treptat un polonic de ciorba fierbinte, astfel incat sa capete aspect de “branzit”, cand il turnam in oala.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.

Servim borsul de cartofi fierbinte cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook