Bonbon Jovi
Sursa Bonbon Jovi

articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

... asa se numesc :) si sunt bune, bune! Nu stiu ce legatura au cu formatia Bon Jovi, eu asa le-am gasit pe net si asa vi le prezint si voua.
Poate primiti de la cineva de pe-afara o conserva de lapte evaporat, si nu stiti ce sa faceti cu ea...
Avem nevoie de :
- 2 cups zahar/300 g ( eu am folosit demerara, se gaseste la Kaufland 10 lei/500g...mda...)
- 6 LG cacao neindulcita
- 1/2 cup lapte evaporat (150 ml)
- 1/2 cup unt ( sau margarina nehidrogenata)(100 g)
- 1/2 l-ta extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
- 1 cup nuca de cocos razuita(80 g)
- 3 cups fulgi mici de ovaz(250 g)
Intr-o tigaie, combinam laptele, zaharul, untul si cacaoa. Amestecam la foc mediu, pana compozitia ajunge la puntcul de fierbere, si fierbem 1 minut. Luam de pe foc, adaugam fulgii de ovaz si nuca de cocos, amestecam bine.

Cu ajutorul unei lingurite, formam bile, pe care le punem intr-o tava cu hartie cerata. Merge si sa formam bilele cu mana umeda. Refrigeram pana cand bomboanele se intaresc.
Se pastreaza intr-o cutie ermetica, la rece.
sectiune :