Bombonele Din Nuca Si Prune Uscate
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(pt. aproximativ 30 de bombonele)
200g nuca - prajita putin
140g prune uscate (cantarite fara samburi)
60g cacao
3~4 linguri miere
esenta de rom
200g nuca - prajita putin
140g prune uscate (cantarite fara samburi)
60g cacao
3~4 linguri miere
esenta de rom
O mica observatie: daca prunele sunt prea uscate se inmoie putin. Se pot inlocui cu smochine (dar nu din acelea mici si foarte uscate!) sau curmale uscate.
Si inca o mica completare: eu n-am pus zahar deloc... prefer varianta amaruie, deci pt. varianta mai dulce se poate adauga in compozitie 50~100g zahar; daca se folosesc curmale sau smochine (sau cele 2 combinate) bombonele ies mai dulci decat in varinata cu prune ;)
Toate ingredientele, exceptand mierea, se pun in mixer (food-processor) si se toaca pana ce nucile se maruntesc bine si incepe sa iasa putin uleiul din ele. Rezulta o compozitie putin faramicioasa.
Se adauga treptat cate o lingura de miere, amestecand bine dupa fiecare, pana ce compozitia se leaga putin... se poate aduna intr-o bila :D
Se formeaza bilute, mai mult prin framantare usoara intre degete si palma, decat prin rotirea lor intre palme - fiinca au tendinta sa se sfarame ;)
Compozitia este putin uleioasa de la uleiul lasat de nuca, deci fiecare bucatica de compozitie, inainte de a-i da forma de bomboana se poate presa putin intr-un servetel ;)
Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra; eu le-am lasat simple...
Compozitia este putin uleioasa de la uleiul lasat de nuca, deci fiecare bucatica de compozitie, inainte de a-i da forma de bomboana se poate presa putin intr-un servetel ;)
Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra; eu le-am lasat simple...