contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bombonele Din Nuca Si Prune Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(pt. aproximativ 30 de bombonele)
200g nuca - prajita putin
140g prune uscate (cantarite fara samburi)
60g cacao
3~4 linguri miere
esenta de rom

O mica observatie: daca prunele sunt prea uscate se inmoie putin. Se pot inlocui cu smochine (dar nu din acelea mici si foarte uscate!) sau curmale uscate.
Si inca o mica completare: eu n-am pus zahar deloc... prefer varianta amaruie, deci pt. varianta mai dulce se poate adauga in compozitie 50~100g zahar; daca se folosesc curmale sau smochine (sau cele 2 combinate) bombonele ies mai dulci decat in varinata cu prune ;)
Toate ingredientele, exceptand mierea, se pun in mixer (food-processor) si se toaca pana ce nucile se maruntesc bine si incepe sa iasa putin uleiul din ele. Rezulta o compozitie putin faramicioasa.

Se adauga treptat cate o lingura de miere, amestecand bine dupa fiecare, pana ce compozitia se leaga putin... se poate aduna intr-o bila :D

Se formeaza bilute, mai mult prin framantare usoara intre degete si palma, decat prin rotirea lor intre palme - fiinca au tendinta sa se sfarame ;)
Compozitia este putin uleioasa de la uleiul lasat de nuca, deci fiecare bucatica de compozitie, inainte de a-i da forma de bomboana se poate presa putin intr-un servetel ;)
Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra; eu le-am lasat simple...


Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com