contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboloni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bombolonii sunt niste gogosele care aici se servesc de obicei la micul dejun umplute cu crema pasticera sau dulceata.Spre deosebire de krapfen aceste gogosele sunt mult mai mari si au specificul "inelus" pe mijlok.Se mai pregatesc si in preajma carnavalului,de aceea mai sunt numite si "dolce di carnevale"(dulce de carnaval ) Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
300 gr de faina 00
125 gr de lapte caldut
un plic de drojdie uscata(7 gr)
1 ou
50 gr zahar
30 gr unt
aroma de lamaie(eu nu am avut)
un plic de zahar vanilat
un praf de sare
zahar tos pentru decor
ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit

Preparare:
Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte).
Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata sau crema pasticera.
Pofta buna!







Articol recomandat de prajiturelecuretete.blogspot.com