Bomboloni
Sursa Bomboloni

articol scris de nicu220380 blog prajiturelecuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

300 gr de faina 00
125 gr de lapte caldut
un plic de drojdie uscata(7 gr)
1 ou
50 gr zahar
30 gr unt
aroma de lamaie(eu nu am avut)
un plic de zahar vanilat
un praf de sare
zahar tos pentru decor
ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit
Preparare:
Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte).
Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata sau crema pasticera.
Pofta buna!