Bomboane Zi Si Noapte
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Am vazut pe multe bloguri retete de bomboane. Eu am facut un rezumat de la dana2dor, Miha, Ina (Lifestyle blog) si nu mai stiu de pe unde, am adaugat tenta mea speciala si iata ce a iesit.
Pentru bomboanele "ZI" (tip Raffaello)
- 200 g lapte praf
- 100 g zahar pudra
- 50 g + 50 g nuca cocos rasa
- 100 g unt moale
- 3 linguri smantana de cocos+ lapte de cocos
- 50 g ciocolata alba
- alune de padure, putin prajite
Pentru bomboanele "NOAPTE"
- 1 cana migdale crude, fara coaja
- 3 linguri suc portocale
- 150 g ciocolata neagra, bucati mici
- 4 linguri miere (sau mai multa, dupa gust)
- cacao, pentru ornat
Bomboane "ZI"
Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptelepraf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele decocos, pana se obtine o compozitie cremoasa. Adauga ciocolata topita siamesteca. Pune la rece, sa se intareasca. Cu mana uda fa bilute dincompozitie in mijlocul carora pui cate o aluna. Da-le prin nuca de cocos
Bomboane "NOAPTE"
Topeste ciocolata la baia de aburi. Pune migdalele intr-un blendermic si mixeaza-le pana se fac ca un unt. Daca nu reusesti (ramanfainoase), pune sucul de portocale. Adauga mierea si mixeaza bine.Adauga ciocolata topita. Da la rece, sa se intareasca. Cand s-auintarit ia cu lingurita din compozitie si, cu mana umeda, fa bilute pecare le tavalesti prin cacao.
- Smantana de cocos se formeaza la suprafata laptelui de cocos. Ovedeti de cate ori deschideti o cutie cu lapte de cocos. La mine a fostcam o lingura. Restul, am folosit lapte de cocos.
- Inainte sa le mancati, lasati bomboanele la rece, altfel sunt prea moi.