contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane Umplute Cu Crema Ganache

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pentru cca 25 de bomboane:
* 100 g ciocolata alba
* 50 g frisca lichida
* o banana
* jumatate fiola vanilie
* o lingurita lichior (optional)
* 250 g ciocolata amaruie
Preparam intii crema ganache. Infierbintam frisca, iar cind incepe sa fiarba adaugam ciocolata alba rupta in bucatele si amestecam bine cu o lingura din lemn, pina se topeste ciocolata. Dam vasul de pe foc, iar cind crema s-a racit adaugam o banana micuta (atentie banana trebuie sa fie coapta bine, altfel nu se va zdrobi) si o strivim cu ajutorul unei furculite, apoi amestecam bine crema.



Ciocolata amaruie o maruntim cu cutitul, 2/3 punem intr-un castron deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecam cu lingura pina se topeste


dam apoi vasul de pe foc si adaugam jumatate din ciocolata ramasa si amestecam bine. Ciocolata deja topita va face ca si cea adaugata sa se topeasca repede, iar acest proces va ajuta ca bomboanele de ciocolata sa straluceasca (un secret, la mine au stralucit cam tare ca nici pozele nu am reusit sa le fac bine.

 

Cu ajutorul unui pensonas "varuim" peretii formelor pentru ciocolata si lasam la racit, nu in frigider
ci la temperatura camerei, citeva minute.
Crema o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si umplem formele, apoi zbatem in pic ca sa se aseze crema si sa nu ramina gaurele, apoi adaugam "capacul", adica din nou ciocolata topita si lasam tot in camera, pina a doua zi.


Bomboanele daca sint servite de copii, e indicat sa le facem cu ciocolata de lapte, nu amaruie.
Daca sint servite de cei mari, putem adauga in crema o lingura de lichior.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com