contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane Rocher Si Tea Party

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu mare drag am asteptat reinceperea Tea Party-ul organizat de Emily! Pentru luna aceasta am avut ca tema delicatese minuscule. Dar cum am inceput anul in forta si fara prea mult timp, m-am gandit la ceva rapid si delicios! Si am avut parte de o dupa-amiaza de duminica in care ne-am incalzit cu cea de portocale si ne-am indulcit cu aceste minunatii delicioase!!

Ingrediente:

100 g migdale tocate
3 linguri zahar
1 lingura zahar pudra
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata cu lapte


Cuptorul se incalzeste la 180 grade.
Intr-o vas am pus 3 linguri zahar si 2 linguri apa si am lasat la foc mic pana zaharul s-a topit si siropul s-a legat. Siropul l-am pus peste migdalele tocate si am amestecat.
Ajutandu-ma de doua lingurite am format gramajoare de migdale, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie. Gramajoarele le-am pudrat cu zahar pudra si am dat tava la cuptor pentru 5 minute.
Ciocolata am rupt-o bucati si am  topit-o la microunde. Cand migdalele s-au copt am luat fiecare gramajoara si am „tavalit-o” prin ciocolata. Cu o furculita am pus bomboanele pe o farfurie in care am pus hartie de copt. Am dat bomboanele la frigider pentru cateva minute, apoi le-am mancat cu mare pofta!
Simplu si absolut delicios!!

 Va invit la o ceasca de cea si o bombonica!!