Bomboane Raffaello
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
In ton cu sezonul, absolut delicioase, perfecte pentru a decora masa de sarbatori…
INGREDIENTE:
(pentru 20-22 bucati)
130 g unt
50 ml apa
100 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
250 g lapte praf
150 g nuca de cocos
alune de padure pentru umplutura
100 g nuca de cocos pentru tapetare
PREPARARE:
Punem untul si apa la baine-marie. Adaugam zaharul pudra cand se topeste untul si amestecam pana se omogenizeaza. Luam de foc vasul, incorporam esenta de vanilie, laptele praf si nuca de cocos, apoi framantam putin pana obtinem un fel de aluat, pe care il dam la rece pentru 30 de minute.
Dupa acest interval rupem din aluat bucatele mici, de aceeasi marime daca se poate, punem cate o aluna in mijlocul fiecareia, apoi formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos.
Daca bilutele vi se par prea uscate si nu se lipeste nuca de cocos de acestea, le umezim putin cu apa (le mai rotim putin intre palmele umezite), apoi le dam iar prin nuca de cocos.
Pofta buna!