Bomboane Rafaello
Sursa Bomboane Rafaello
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca ar fi sa fac o lista cu ce as vrea sa iau cu mine pe o insula pustie, aceste bomboane ar fi cu siguranta printre primele. Cu doar cateva ingrediente si fara coacere va recomand sa incercati aceste delicii macar din cand in cand.
- 200 g nuca de cocos plus extra pentru exterior
- 200 g lapte praf
- 200 g unt
- 200 g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
- alune prajite, nesarate
Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet.
Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si zeama de lamaie, amestecand pana se incorporeaza complet. Formati bile de marimea dorita (eu le-am facut cat o nuca) si impingeti o aluna in centru apoi tavaliti prin nuca de cocos. Puteti adauga si putina napolitana faramata in aluat pentru o consistenta mai crocanta.
Procedati astfel pana ce epuizati toata compozitia. Puteti servi imediat sau pastra in frigider.
POFTA BUNA!!!
Mai multe poze gasisiti pe pagina de Facebook