Bomboane Mozart
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, nu va retin mult, probabil sinteti (ca mine :P) in focul pregatirilor de Craciun...vreau doar sa va multumesc pentru dragostea pe care nu incetati sa ne-o aratati si pentru atentia si cuvintele frumoase cu care mereu ne coplesiti :)
Va invit sa gustam impreuna din aceste bombonele festive, pe care le-am facut cu gandul la voi :)
Va uram tot binele din lume si numai, numai bucurii!!!!!!!!!!!!!
Craciun Fericit, cu liniste-n suflet!!!
Ingrediente:
- 200 g. nuga
- 300 g. martipan
- 20 ml. cherry wine/lichior de cirese
- 10 g. fistic crud, tocat fin
- 125 g. zahar pudra
- 100 g. ciocolata de lapte
- ciocolata alba, pentru ornat
- perle de zahar
Ingredientele principale:
Martipan:
Nuga:
Fistic crud:
Cherry wine:
Se amesteca martipanul cu fistic maruntit, zahar pudra si cherry wine:
Se pune la frigider pentru cca. 10-15 minute:
Se intinde martipanul sul pe masa infoliata si presarata cu putin zahar pudra; se taie bucati potrivite, ce se aplatizeaza cu podul palmei.
Nugaua (din frigider) se taie bucatele de cca. 1, 5 x 1, 5 cm. (eu n-am stat sa le masor :P)
Se inveleste bucatica de nuga in patratelele de martipan (inainte de a face asta, puteti modela si bucatica de nuga sub forma de mingiuta)
Se modeleaza mingiute:
Se lasa la frigider pentru minim 15 minute:
Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 3, 4 linguri de lapte.
Fiecare mingiuta se inteapa cu o scobitoare si se cufunda, pe toate partile, in ciocolata topita:
Se taie 1 mar in jumatate si se foloseste drept suport "pentru scurs" :P, pentru bombonelele scaldate in baia de ciocolata:
Dupa ce s-au scurs, se pun in hartiute speciale de hartie:
...si se orneaza cu cate o perluta de zahar:
Se lasa la frigider pana se intaresc, dupa care se orneaza cu cicolata alba, in fasii:
...in asteptarea sfintei zile de Craciun :)
Va spun cum sint, dupa ce le gust :P
Precis uimitoare!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))
Ii multumesc Nataliei pentru ca mi-a deschis "usa" catre o lume absolut fabuloasa, cea numita Kuharka.ru, de unde am preluat aceasta reteta.
Mii de multumiri Goldchen, pentru aceste minunatii dulci si rafinate :)