contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane Mozart

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dragii mei, nu va retin mult, probabil sinteti (ca mine :P) in focul pregatirilor de Craciun...vreau doar sa va multumesc pentru dragostea pe care nu incetati sa ne-o aratati si pentru atentia si cuvintele frumoase cu care mereu ne coplesiti :)
Va invit sa gustam impreuna din aceste bombonele festive, pe care le-am facut cu gandul la voi :)
Va uram tot binele din lume si numai, numai bucurii!!!!!!!!!!!!!
Craciun Fericit, cu liniste-n suflet!!!
Ingrediente:
- 200 g. nuga
- 300 g. martipan
- 20 ml. cherry wine/lichior de cirese
- 10 g. fistic crud, tocat fin
- 125 g. zahar pudra
- 100 g. ciocolata de lapte
- ciocolata alba, pentru ornat
- perle de zahar
Ingredientele principale:
Martipan:


Nuga:

 


Fistic crud:


Cherry wine:


Se amesteca martipanul cu fistic maruntit, zahar pudra si cherry wine:


Se pune la frigider pentru cca. 10-15 minute:


Se intinde martipanul sul pe masa infoliata si presarata cu putin zahar pudra; se taie bucati potrivite, ce se aplatizeaza cu podul palmei.
Nugaua (din frigider) se taie bucatele de cca. 1, 5 x 1, 5 cm. (eu n-am stat sa le masor :P)
Se inveleste bucatica de nuga in patratelele de martipan (inainte de a face asta, puteti modela si bucatica de nuga sub forma de mingiuta)


Se modeleaza mingiute:


Se lasa la frigider pentru minim 15 minute:


Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 3, 4 linguri de lapte.
Fiecare mingiuta se inteapa cu o scobitoare si se cufunda, pe toate partile, in ciocolata topita:


Se taie 1 mar in jumatate si se foloseste drept suport "pentru scurs" :P, pentru bombonelele scaldate in baia de ciocolata:


Dupa ce s-au scurs, se pun in hartiute speciale de hartie:


...si se orneaza cu cate o perluta de zahar:


Se lasa la frigider pana se intaresc, dupa care se orneaza cu cicolata alba, in fasii:


...in asteptarea sfintei zile de Craciun :)


Va spun cum sint, dupa ce le gust :P
Precis uimitoare!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))
Ii multumesc Nataliei pentru ca mi-a deschis "usa" catre o lume absolut fabuloasa, cea numita Kuharka.ru, de unde am preluat aceasta reteta.
Mii de multumiri Goldchen, pentru aceste minunatii dulci si rafinate :)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com