Bomboane Din Ciocolata
Sursa Bomboane din ciocolata
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Forma am primit-o cadou de la Anasia ,nici nu stiu cum sa-i multumesc pentru ca imi doream asa ceva .Multumesc Anasia !
Am folosit 200 de gr de ciocolata pe care am topit-o pe baie de aburi ,aici am aplicat toata strategia babeasca deci ciocolata trebuie sa fie la o temperatura de 30 de grade ca sa iasa perfect daca o lasam mai mult ciocolata se va albi (nu e bine ) .Ca temperatura ciocolatei sa fie de 30 de grade apa trebuie sa aiba o temperatura de 50 -60 de grade .In nici un caz apa nu trebuie lasata sa fiarba ,cand vedem ca apa a inceput sa faca bule o tragem de pe foc si incepem sa amestecam ciocolata sa se topeasca .
Forma se spala se sterge foarte bine si se degreseaza cu alcool .Punem ciocolata in forma ( o acoperim total ) iar dupa aceea intoarcem forma invers( cu fundul in sus) si cu miscari o ridicam in sus ,jos ,stanga ,dreapta pentru a cadea tot surplusul ,o intoarcem ,cu o spatula o nivelam o dam 5 minute la frigider .Cand o scoatem din frigider repetam din nou aceeasi operatie (pentru a acoperi toata portiunile si a forma pereti de ciocolata )si iar o bagam la frigider 5 minute .O scoatem de la frigider si umplem cu ce vrem ,eu am umplut-o cu dulce de leche si iar am bagat-o la frigider (5 minute )pentru a prinde o crusta .
Si ultima operatie ,procedura ce vreti :)) acoperim din nou forma cu ciocolata ,o nivelam cu spatula ,acoperind toate gaurelele ,gauricile si o bagam din nou la rece ( eu am bagat-o pentru 30 de minte in congelator ).
Dupa se scot cu grija bomboanele din forma si asta e tot .......sper ca am fost explicita de data asta
Ciocolata topita
prima etapa de-a acoperire a formei
a doua etapa de acoperire a formei
dulcele de leche
etapa de umplere cu umplutura in cazul meu dulce de leche
ultima etapa, acoperirea toata a formei cu ciocolata
produsul finit
si sectiunea ....
Mai mult de atat nu as putea sa fac , daca totusi nu a-ti inteles va las un link