Bomboane Din Biscuiti Cu Caise Confiate
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Le puteti servi si in post daca folositi, la prepararea lor, biscuiti de post si lapte de soia.:)
Ingrediente pentru 25 bucati:
300 g biscuiti
200 g nuci
200 g caise confiate
2 linguri cacao
4 linguri dulceata sau gem de caise
3 linguri nuca de cocos
2 linguri zahar pudra vanilat
esenta de rom
2-3 linguri lapte
Caisele se taie cubulete mici.
Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc.
Biscuitii se zdrobesc si ei.
Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.Daca este prea uscata adaugati putin lapte.
Omogenizam foarte bine.
Se ia cate putina compozitie si formam bilute mici,bombonele pe care le trecem prin nuca de cocos si/sau nuca macinata.
Se lasa 2-3 ore sa se intareasca.
Super bune si de efect pe masa familiei.
De sarbatori le puteti darui prietenilor daca le impachetati intr-un mod placut.
Pofta buna!