Bomboane De Martipan Si Ciocolata
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Martipanul este un desert de sine statator, insa se lasa transformat in tot ce doresti.
L-am modelat in fel si chip, am imbracat torturi si prajituri cu el, iar acum l-am facut bomboane .
De obicei imi fac martipan singura, insa de data asta l-am comandat pentru ca am avut nevoie de o cantitate mai mare.
Acesta are continut ridicat de migdale, peste 30 %...asta inseamna ca pe langa dulce e si deosebit de gustos. Se simt migdalele si la gust, dar mai ales la textura.
La modelaj se comporta putin ciudat, deoarece e mai "brut", insa pentru bomboane e perfect.
Asadar , pentru bomboanele de martipan si ciocolata e nevoie de : martipan si ciocolata :))....putin lapte si cateva ustensile : o cratita, o lingura, o furculita , un gratar si o tava .
Mai intai am hotarat din ce cantitate de martipan sa fac bomboanele. M-am oprit la 300- 400g.( n-am cantarit , doar din ochi ;) )
Am modelat bomboanele in forma aceasta...de lacrima ?! ...asa mi-a venit .
Am topit 200g de ciocolata ( 52% cacao ) impreuna cu 50-60 ml lapte.
Apoi am dat martipanul prin ciocolata ajutandu-ma de lingura si furculita
Am lasat bomboanele sa se scurga de surplusul de ciocolata pe un gratar pus deasupra unei tavi .
Le-am pus apoi in frigider unde au stat peste noapte.
Astazi le-am ambalat ...
Le voi oferi drept MARTISOR celor dragi :)
Insa inainte am vrut sa ma conving daca sunt bune :)
Sunt nemaipomenit de bune. Data viitoare le voi da strat dublu de ciocolata ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)