Bomboane De Ciocolata Cu Visine
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand viata iti da resturi ( de blat/ creme/ etc... ) fa bomboane din ele ! ;)
Deviza dupa care functionez eu.
Nu e prima data cand fac bomboane/ trufe din resturi , insa e prima data cand le fac din aceste resturi :) :
- un rest de blat decupat ( facut dupa reteta asta : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/02/tort-clasic-de-frisca.html )
- un rest de mousse de cacao si visinata de aici : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/02/tort-de-vanilie-cu-nuci-pralinate-si.html
-dulceata de capsuni de pe fundul uni borcan ratacit prin frigider
-o lingura de nuga
-un rest de unt
-coaja de portocala rasa pusa cu zahar la borcan, exact cata se vede ;)
De blender m-am folosit sa maruntesc blatul...in rest m-am jucat doar cu mainile goale :).
Am amestecat toate cele si am obtinut o compozitie...nici prea-prea, nici foarte-foarte.... dar bunaaaaa :).
Dupa ce am ingurgitat prima bila, mi-a venit ideea sa le umplu cu visine (de)congelate , pentru ca mi s-a parut ca amestecul initial e prea dulce ;).
Si bine am facut ...visinele erau tot , aproape tot , ce le lipsea.
Pentru ca pe urma, in timp ce ma jucam , modelandu-le , mi-a venit sa le dau si prin ciocolata... iar bonus sa fac si niste bomboane de martipan :D http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/02/bomboane-de-martipan-si-ciocolata.html
Asadar le-am modelat
....apoi le-am varat la congelator sa se intareasca putin pana m-am jucat eu cu bomboanele de martipan ;).
Pe urma le-am scos si le-am tavalit prin ciocolata 52% cacao, topita cu un picut de lapte
La final le-am ornat cu niste bilute colorate , ceva fulgi de cocos si ciocolata :D .
Au stat cuminti la frigider pana azi dimineata , cand le-am ambalat si degustat :D
Sunt mortale...in sensul ala bun, stiti voi ;)
Dintre toate bomboanele facute de mine pana acum, acestea sunt favoritele, indubitabil ;)
Aromele se completeaza de minune...se simte parfumul de portocale , acrul de visina si amaruiul de ciocolata...interiorul fin , moale ...
se topesc de-a dreptul in gura ;).
Am pregatit cateva si pentru cadouri de MARTISOR ;)
Multumesc ca ati avut rabdare sa scriu reteta si v-ati pretat jocului meu de pe facebook !
In fond, n-am avut timp s-o scriu mai repede, pentru ca am mai si lucrat cate ceva astazi :).
FITI BINECUVANTATI !