contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"bombe" Din Resturi De Blat, Cu Rom Si Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Va spuneam aici, la tortul-spirala al lui mami, ca marginile delicioase care-i prisoseau au fost transformate in altceva, in banalele dar aromatele "bombe" :P ...sau "cartofi", sau cum le-o mai zice in alte parti ale tarii...caci, da, toate gospodinele, mai ales la tara, de sarbatori, cand se faceau tone de prajituri (si la noi era aceeasi faza :D), transformau resturile neatragatoare ale dulciurilor in aceste mici bilute, delicioase foc :)))
...m-am gandit ca ar fi o idee foarte buna sa vi le arat, acum ca se apropie sarbatorile de iarna :)
Deci, nimic nu se arunca, hihi...mai ales pe vremurile astea....
Ingrediente...cu aproximatie :P
- 300 g. resturi de blat
- 150 g. biscuiti
- 180-200 ml. lapte
- 50-80 g. unt
- 2 sticlute esenta de rom
- 4 linguri zahar
- 2, 3 linguri cacao
- 2 linguri gem de prune
- stafide (optional)
- nuca macinata, daca compozitia o cere ;)
- nuca de cocos sau cacao pentru tavalit :))
- visine din visinata (optional)
Mod de preparare:
Sfaramati blatul; puneti laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasati (la foc mic) pana cand untul se topeste. Amestecati bine si lasati la racit.
Sfaramati biscuitii si amestecati-i cu blatul sfaramat.Turnati, apoi, laptele racit, in care ati adaugat cele doua sticlute de esenta de rom, peste compozitia uscata, formata din blat si biscuiti. Amestecati totul foarte bine.
Adaugati gem de prune, cacao, stafide dupa gust (inmuiate, cu o seara inainte in rom sau coniac)...la noi stafidele nu prea au trecere, hihi, asa ca nu am pus deloc...si nuca macinata, atat cat sa obtineti o compozitie omogena ( blatul meu a avut nuca din belsug, asa ca nu am mai pus :P...dar la un blat simplu, ar merge de minune o lingura, doua de nuca macinata)
Lasati compozitia la frigider pentru cca. 1 ora, dupa care formati bilute pe care le tavaliti prin cacao (nu foarte amara), nuca de cocos sau nuca macinata. Puneti in mijloc o visina din visinata, pentru un plus de aroma ;)
Eu, din nou, nu le-am mai pus, desi am :))) ...fiindca am vrut sa pape si Bogdi :)
...doua, trei poze...mai mult pentru a ma lauda cu micutele forme de hartie, la care visam dintotdeauna :))
...si pe care, thank God, mi le-am cumparat din Grecia, din prea-frumoasa Asprovalta :)

 

 

 


P.S. Aici aveti varianta lor de post: "Cartofi" din biscuiti si cacao
P.P.S. Daca aveti retete de trufe, bomboane, chestii dulci cu care sa-mi umplu micutele forme de hartie, v-as ramane profund indatorata :P (promit sa le prepar si-apoi postez pe blog, cu numele vostru in dreptul retetei :D)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com