contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomba Cu Chec & Mousse De Ricotta & Jeleu De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Lucram si noi ca tot omu' cate ceva prin casa....mai bine zis renovam, inlocuim, reparam& alea alea.
Nici nu-i nu's ce mare scofala daca e s-o iei incetisor si pe rand - asa, cel mai "naspa" e ca unele lucrari chiar nu le poti face de unu singur...
si aici intra in scena "mesterii" de care , sincera sa fiu, nu mi-e tare drag ;).
Niciodata nu au chef  sa inceapa lucrarea cand ai vrea tu, ci cand au ei vreme...ba intarzie, ba dau buzna peste tine cand ti-e lumea mai draga...
ba incep sa faca cate ceva si n-au materiale destule....ba ii prinde duminica cu toate sandramalele intinse prin casa ta :(
Uffffffff..... mare belea , mare-mare....iar descrierea mea e saraca, dar nu ma mai intind ca-mi creste tensiunea( mai ales ca si azi o sa am de-a face cu de-alde ei ;)   )
Cum spun, sunt in pauza de asteptat mesterii , asa ca profit de ragaz sa va povestesc ceva despre dulcele de duminica trecuta, duminica in care m-am trezit ca se apropie pranzul si eu n-am nimica dulce de pus pe masa ;)....
MESTERII, EI SUNT DE VINA, PAROL !!!
Da ' nu m-am lasat eu cu una cu doua ;)).
Am cotrobait prin camara...prin frigider si iacata de ce am dat :
-un chec marmorat "jomo" dreptunghiular ( de la kaufland )
-doua cutii de ricotta fresca ( de la Lidl )2x250g
-doua cutii de frisca Pilos ( de la Lidl ) 2x 2002
-1 plic de gelatina 9g
-100 ml lapte
-5-6 linguri de zahar
-1 plic zahar vanilat
-400g zmeura congelata cu zahar dupa gust ( ccca 5 linguri )[ eu am zmeura de la Retezat, pusa in congelator gata indulcita....voi puteti folosi zmeura congelata de la magazin + zahar dupa gust ;)   ]
-1 plic jeleu de fructe de padure
Am luat toate cele enumerate mai sus si m-am apucat sa incropesc ceva dulce....si mai dulce :))
Am imbracat peretii unui castron de cca 2 l cu folie alimentara , apoi l-am "tapetat " cu felii  subtiri de chec pana am acoperit toate golurile.
Zmeura dezghetata am pus-o intr-o cratita cu tot cu zeama rezultata din topirea zaharului  si cand a dat in clocot am adaugat plicul de jeleu de fructe . Le-am lasat sa dea cateva clocote, apoi am oprit focul .
NOTA! daca nu aveti jeleu de fructe, inlocuiti-l cu un plic de praf de budinca de zmeura sau chiar de vanilie.
Cand s-a stamparat am intins cu grija jeleul de zmeura pe  suprafata interioara :) a checului, apoi am pus bolul in frigider sa se raceasca mai bine.
Intre timp am pus gelatina sa se hidrateze in lapte.
Frisca am batut-o cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a intarit, apoi am adaugat ricotta si am mai mixat putin amestecul.
Am topit gelatina si am incorporat-o in amestecul de frisca si ricotta. Mousseul astfel obtinut l-am pus la frigider pentru 5 minute, apoi l-am turnat in bolul tapetat cu chec si jeleu de zmeura.
Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider.
NOTA ! dupa ce sta la frigider suficient cat sa se intareasca  mousseul , bomba se rastoarna pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza dupa imaginatie.
Eu am lasat-o asa cum a iesit, i-am adaugat doar un mot de jeleu ....deoarece am constatat ca arata bine si asa ;), simpla.
Initial am sperat  ca o sa-i fie de ajuns 3 ore de stat la frigider, ulterior , dupa ce am rasturnat-o pe platou, am hotarat s-o  las si  peste noapte  la rece .....deoarece am constatat ca mousseul nu avea tinuta care o doream eu.

Dimineata urmatoare insa a fost perfect, exact asa cum l-am dorit.;)

Si uite  asa  a luat nastere bomba asta minunata din supararea mea pe mesteri  :))  ...si ingrediente putine;).
Fara coacere, fara mari batai de cap...deosebit de aratoasa si mai ales fooooarte gustoasa, n-o dau pe alte fitzosenii pentru nimic in lume :)
Faceti-o si voi si va veti convinge ;)!
Sa fiti iubiti si sa-mi scrieti daca v-a placut ;) !