contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Boeuf Bourguignon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 


De cand am privit filmul Julie&Julia nu ma lasat gandul sa prepar aceasta reteta delicioasa :) si cum nu am avut timp sa prepar ceva carnos de mult timp pentru ca sant in contructie nu-mi ardea de aceasta, acum avand mai multe motive sa o incerc m-am apucat de gatit : primul motiv fiind pofta de carne ( e unul bun nu ? avand in vedere ca nu facusem de ceva timp vita :)) pe 31 august a fost si sarbatoarea 'Limba noastra cea romana' si in sfarsit motivul care nu ma lasa in pace, gandul sa prepar aceasta reteta delicioasa dupa ce am vazut filmul despre faimoasa Julia Child :)
Deci reteta !

Ingrediente:
pentru 6 portii:
800 gr. carne de vitel taiata in bucati potrivite
4 linguri faina
130 gr. bacon taiat fasii sau cuburi
2 cepi mari
6 catei de usturoi  pisat
2 morcovi mari
250 gr. ciuperci de paris micute intregi
1 litru supa de vita ( pui sau apa in lipsa supei )
de un deget in cana coniac
250ml. vin rosu sec
1/2 lingura zahar brun
1 frunza de dafin
1 lingura rasa  cimbru
1 lingura cu varf pasta de tomate ( sau 1/2 cana bulion )
sare 1 si 1/2 lingurita
piper 1/4 lingurita
ulei pentru prajit carnea ~ 100 ml.
3 linguri ulei si 1 lingura unt pentru prajit ciupercile
Mod de preparare :
Se prajeste baconul fara ulei sau alte grasimi la foc iute, pana devine crocant si bine rumenit, se scoate pe o hartie absorbanta si se prajeste in aceeasi grasime pe care a lasat-o baconul, carnea amestecata preventiv in faina, adaugand putin ulei daca e necesar la fiecare runda de prajit la foc iute pana se rumeneste pe ambele parti ( nu prajiti toata carnea odata pentru ca nu se va praji ,dar se va inabusi ).
Dupa ce ati prajit toata carnea o puneti intr-o oala si o acoperiti cu un capac ca sa se pastreze calda, sotati ceapa taiata pestisori cu morcovul taiat rondele in aceiasi oala  ~ 8 minute, dupa aceasta adaugati usturoiul strivit, amestecati si prajiti la foc potrivit inca un minut, puneti legumele sotate peste carnea prajita si o acoperiti cu capac ca sa fie calda, puneti si baconul care sa scurs de grasime.
In aceeasi oala in care ati prajit carnea si legumele, turnati 1/2 cana de supa cu coniacul si o fierbeti amestecand in continou  ~ 5 minute  dupa care adaugati pasta de tomate, zaharul, frunza de dafin, cimbrul, sarea, restul de supa, vinul, baconul si carnea cu legumele sotate, fiarbeti la foc mic cu capac doar cat sa bolboroseasca timp de 2 ~2,5 ore in functie de carne.
Ciupercile se calesc in uleiul amestecat cu untul incins preventiv pe tigaie pana sant rumenite si se adauga in tocanita cand este gata , se amesteca si se stinge focul.
Se pot servi cu diferite garnituri, spagheti, mamaliguta, cartofi  prajiti, orez etc.

 

 

 

 

 

 


Pofta mare !




Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com