Bocconotti
articol scris de truedelights blog
Bocconotti sunt delicatese specifice bucatariei italiene, din regiunea Abruzzo.
Cuvantul “ bocconotto” chair inseamna “ delicatesa “
INGREDIENTE:
- 100 g unt moale
- 1 ou
- 1 galbenus
- 2 linguri zahar farin
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 10 g drojdie
- 1 lingura lapte dulce
- 200-250 g faina
Pentru umplutura:
- ciocolata sau gem
Pentru decor:
- zahar farin
Mixam ouale cu zaharul si untul.
Adaugam esenta de vanilie ,sarea si
drojdia dizolvata in lapte.
La sfarsit punem faina cernuta.
Framantam bine ,pana obtinem
un aluat potrivit de moale.
Lasam la dospit timp de 20-30 min.
Presaram faina pe masa de lucru
si intindem aluatul intr-o foaie
groasa de 2-3 mm .
Decupam forme rotunde.
Formam sandwich-uri din doua
bucati rotunde de aluat ,
in mijloc cu cate o bucata de ciocolata
sau cu cate o lingurita de gem acrisor.
Presam bine marginile sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Asezam fursecurile si dam tava la cuptorul ,deja incins, pentru 20-25 minute.
Cat sunt calde ,le pudram cu zahar.