Bloomin` Brilliant Brownies By Jamie Oliver
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Asteptam primavara cu nerabdare, asa-i? Pentru 1 martie va recomand ciocolata :)
Am pregatit nu demult o prajiturica pe care mi-a adus-o in atentie cumnata mea. O consider perfecta pentru a incepe primavara cu pofta :)
Reteta originala aici.
Ingrediente:
250 g unt nesarat,
200 g ciocolata 70% cacao (eu am folosit Milka Triolade, asta am avut in casa),
80 g cacao cernuta,
65 g faina cernuta,
1 lingurita praf de copt,
360 g (eu am pus 300) zahar pudra,
4 oua.
Optional 50 g nuca taiata (nu am avut), 75 g visine (eu am pus visine de la borcan).
Am pus intr-un vas ciocolata razuita impreuna cu untul.
Intr-un castron am amestecat cacaua, faina, praful de copt si zaharul pudra. Si un praf de sare.
Ciocolata si untul le-am topit la bain marie. Am luat vasul de pe aragaz.
Am incorporat mai apoi ingredientele solide in amestecul cremos cu ciocolata si unt, amestecand cu grija.
Am adaugat si cele 4 oua, mixate bine, bine. Am incorporat cu grija.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Observatie: cred ca o lingura (rasa) de faina in plus nu ar fi stricat; si nici o tava ceva mai mica decat cea pe care am folosit-o (a mea are cam 20x30 cm).
Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Pentru 25 de minute.
Am lasat prajitura sa se raceasca in cuptor. Mai apoi am portionat-o.
Un deliciu! Merge portie dubla :)
Inca un cadru...
Interiorul e moale si lipicios...
Enjoy!