contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bloggerind Cu Gustos.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De o vreme incoace particip constant la proiectele de pe Gustos.ro si le multumesc tuturor celor care ingrijesc de acest site si in special doamnei Stela Cristea care este o prezenta asteptata luna de luna in inboxul meu :)
Acum, in decembrie, pentru ca e o luna de sarbatoare, proiectele culinare gustoase au capatat o amploare mai mare ca de obicei. N-o sa va deconspir ce meniu am alcatuit pentru Gustos, ci o sa impartasesc cu voi doua lucruri: cadoul de Moş primit de la dna Stela si de la Danone, si interviul care ar fi trebuit sa apara ieri la aceasta pagina: http://sarbatori.gustos.ro/ziua-18.html
asa cum a aparut si la ceilalti bloggeri participanti la aceasta "Sarbatoare cu bloggeri".
Mai intai cadoul primit de la Moş Crăciun Gustos :) constand intr-o felicitare, o carte de bucate din Apuseni si o carte de Jamie Oliver aparuta la ed. Curtea Veche, de care m-am bucurat tare mult, mai ales ca Jamie este un chef celebru si foarte bun (dupa parerea mea). Va multumesc mult, dna Cristea, pentru inspiratia de a-mi trimite o carte a chefului meu preferat!

Apoi interviul, care probabil dintr-o greseala tehnica nu a aparut nici la mine, nici la colegul meu de pagina:
1. Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?


Muschi umplut II


2. Din fericire poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?


 Pentru mine, care nu consum neaparat carne de porc voi face scalopina de pui cu sos de lamaie  poate si : fileuri de pui invelite in kaiser, un krant clasic un tort racoritor de mere si niste cornulete pentru uratori


3. Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?


Imi placea masa pusa intotdeauna langa bradul inalt si abundent impodobit, cu cadourile sub el. Oricate alte ocazii festive ar fi fost pe parcursul anului, salata boeuf, aburii tochiturii de porc cu mamaliguta si mirosul inconfundabil de brad erau principalele ingrediente care pentru mine inseamnau Craciunul, cea mai importanta sarbatoare a anului. 
4. Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?


Sa-si foloseasca imaginatia cat poate de mult, si daca este in criza de idei sa apeleze cu multa incredere la "sfantul" Google, ca il va ajuta mai mult decat isi popate inchipui! :)


5. Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?


Depinde. Sunt doua variante aici: daca avem musafiri, este de preferat sa bucataresc traditional. Daca nu, tot ceea ce as fi vrut sa fac si nu am avut timpul necesar pe parcursul anului, as face special pentru aceasta zi.



Draga Gustos, sarbatori fericite si la cat mai multe realizari in anul care vine!