Blatul Genoise
Sursa Blatul Genoise
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest blat nu contine nici un fel de elevatori chimici (praf de copt sau bicarbonat). El creste la copt pentru ca contine oua batute foarte bine. De aceea cand se incorporeza celelalte ingrediente trebuie sa ai mare grija. Eu m-am documentat aici . Eu am avut nevoie de un blat subtire (am folosit o forma de tort de 25 cm), dar daca vrei unul mai inalt, dubleaza cantitatile de ingrediente.
Ingrediente:
- 5 oua batute putin
- 100 g zahar tos
- 200 g faina
- 2 linguri cacao
- 20 g unt topit si racorit
Incalzeste cuptorul la 180 grade.
Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste.
Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.
Amesteca incet untul.
Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.