Blat Negresă
Sursa Blat negresă
![doisiunsfertlamasa.b](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://1.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeJG3ZompI/AAAAAAAADa0/ay7ZBGykD8o/s200/7.jpg)
Aproape toată lumea înconjurătoare (mie) este fan ciocolată.
Așadar încerca tot felul de combinații ... ciocolătoase.
Am făcut acest blat din:![](https://1.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIwRuqJpI/AAAAAAAADaM/yFFu4MI2r_s/s200/2.jpg)
Am bătut gălbenușurile cu zahăr până la „albire”. Am început să adaug uleiul câte puțin, mixând continuu.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIwuQ6FfI/AAAAAAAADaU/Wxk6-YcesfM/s200/3.jpg)
Apoi am procedat identic și cu apa.
![](https://4.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIw5m3u5I/AAAAAAAADac/DDNCifvu-Wk/s200/4.jpg)
Am amestecat prafurile toate. Am încorporat în amestecul cu gălbenușuri.
Am bătut albușurile spumă tare.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIxGngD-I/AAAAAAAADak/4IkLhErpuJU/s200/5.jpg)
Am amestecat totul ușor cu telul, jos în sus, aerând aluatul.
Forma de tort cu pereți detașabili: cu hârtie de copt pe fund, apoi unsă cu unt și tapetată cu făină.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIxndeEHI/AAAAAAAADas/VEI1XewimLQ/s200/6.jpg)
La cuptor, foc mic, vreo 40 de minute.
A ieșit un blat mare. Eu l-am tăiat doar în două, dar merge și în trei.
Sursa: aici.
Așadar încerca tot felul de combinații ... ciocolătoase.
Am făcut acest blat din:
![](https://1.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIwRuqJpI/AAAAAAAADaM/yFFu4MI2r_s/s200/2.jpg)
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 200 ml ulei
- 100 ml apă
- 270 gr făină (aici am păstrat cantitatea din rețeta originală: 300 gr, dar a ieșit cam dur)
- 1 pliculeț praf de copt
- 30 gr de cacao (2 linguri cu vârf)
- un praf de sare
Am bătut gălbenușurile cu zahăr până la „albire”. Am început să adaug uleiul câte puțin, mixând continuu.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIwuQ6FfI/AAAAAAAADaU/Wxk6-YcesfM/s200/3.jpg)
Apoi am procedat identic și cu apa.
![](https://4.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIw5m3u5I/AAAAAAAADac/DDNCifvu-Wk/s200/4.jpg)
Am amestecat prafurile toate. Am încorporat în amestecul cu gălbenușuri.
Am bătut albușurile spumă tare.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIxGngD-I/AAAAAAAADak/4IkLhErpuJU/s200/5.jpg)
Am amestecat totul ușor cu telul, jos în sus, aerând aluatul.
Forma de tort cu pereți detașabili: cu hârtie de copt pe fund, apoi unsă cu unt și tapetată cu făină.
![](https://2.bp.blogspot.com/_LI7v8PTDjsY/TGeIxndeEHI/AAAAAAAADas/VEI1XewimLQ/s200/6.jpg)
La cuptor, foc mic, vreo 40 de minute.
A ieșit un blat mare. Eu l-am tăiat doar în două, dar merge și în trei.
Sursa: aici.