Blat De Tort
Sursa Blat de tort
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 ouă
5-6 linguri de zahăr
3 plicuri de zahăr vanilat
3 linguri de făină
1 linguri de apă
2 linguri de ulei
1/2 praf de copt
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă cu mixerul, la început pe viteză mică, iar după 1 minut se crește viteza. Când s-a format spuma, se adaugă zahărul, mixând bine după fiecare lingură, în total vreo 3-4 minute. Spuma de albuș este gata atunci când nu cade dacă întorci castronul cu capul în jos.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și apa și se toarnă peste albușuri. Cu o lingură de lemn, se amestecă de câteva ori, de sus în jos, să nu le lase albușurile.
Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt, lingură cu lingură, amestecând din nou ușor, de sus în jos până când se incorporează în spumă.
Se toarnă apoi în forma de copt și se dă la cuptor, la foc mic spre mediu, pentru 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Formele de silicon se folosesc așa cum sunt, neunse, însă celelalte trebuie unse cu ulei și tapetate cu făină.