contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat De Pizza –reteta Si Secrete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pizza este una din felurile cel mai usor de facut si este indragita de toata lumea poate datorita tocmai versatilitatii ei si capacitatii de a se plia pe cele mai diverse gusturi. Daca exista o parte dificila in prepararea ei, acea parte este blatul, insa dupa cum vom vedea, chiar si acest obstacol se dovedeste minor daca respectam reteta de mai jos si tinem seama de micile trucuri ce fac mari diferente. Pentru o portie de pizza avem nevoie de:
  • 100 gr faina cernuta
  • 7 gr. drojdie proaspata
  • 1 –2 lingurite ulei de masline
  • sare
  Aprindem cuptoDSCF2678rul si-l incingem la 220 grade C. Tava in care dorim sa coacem pizza o punem de asemenea in cuptor caci astfel blatul se va coace mai usor si mai uniform.
Intr-un bol mare, punem faina cernuta iar in mijlocul gramajoarei facem o gaura in care punem drojdia, sarea, uleiul si putin cate putin, apa calduta, atata cata e nevoie pentru a obtine un aluatDSCF2679 moale si omogen. Framantam aluatul bine pret de cinci minute dupa care il presaram cu faina si  il punem  putin deoparte, acoperit cu un servet curat.
    Daca doriti un blat gros, va sfatuiesc sa il lasati vreo jumatate de ora acoperit cu un servet  intr-un loc cald. Eu una prefer un blat cat mai subtire, asadar il iau cat mai repede la intins cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina. Dupa preferinta intindem blatul fie in forma rotunda fie dreptunghiulara in functie de forma vasului in care vrem sa coacem pizza.  Eu una folosesc de obicei  tigaia de clatite, are dimensiunea perfecta pentru o pizza rezonabila, este antiaderenta si are si un maner cu ajutorul caruia pot scoate lejer pizza din cuptor. Daca tava nu este antiaderenta presaram in tava faina, asezam aluatul si-l bagam la cuptor pentru cinci minute.
 In timpul asta pregatim sosul dintr-o lingura de ulei, doi catei de usturoi zdrobiti si busuioc. Calim usturoiul in

ulei, mestecand mereu sa nu se arda, adaugam busuiocul si dupa doua-trei minute, mai punem si doua-trei linguri de pasta de rosii. Mestecam totul sa se omogenizeze si tragem de pe foc. Dupa cinci minute scoatem blatul din cuptor, il intepam din loc in loc cu furculita si-l ungem cu sosul de tomate pe care tocmai l-am preparat. Deasupra adaugam topping dupa preferintele fiecaruia.




Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com