Blat Cu Nuc? ?i Cacao
Sursa Blat cu nuc? ?i cacao
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
L-am folosit la Tortul cu mousse de ment? ?i de ciocolat?.
Cantitatea e destul de mare. La primul tort l-am t?iat în dou? ?i a ie?it destul de dispropor?ionat. La al doilea l-am t?iat în 3, am pus blat ?i între mousse-uri, ?i a fost foarte bine.
Am folosit:
- 4 ou?
- 250 gr zah?r
- 10 linguri ap?
- 160 gr nuc? m?cinat?
- 140 gr f?in?
- 20 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Separat albu?uri de g?lbenu?uri.
Turnat zah?rul peste g?lbenu?uri.
Amestecat f?in?, nuc?, sare, cacao, praf de copt.
Mixat g?lbenu?uri cu zah?r.
Ad?ugat câte o lingur? de ap? ?i mixat bine dup? fiecare. Cam la 1 minut mai puneam o lingur?. Am folosit zah?r fin ?i nu a durat a?a mult pân? ce s-a topit zah?rul de tot. C? acesta e scopul: s? ob?in o crem? în care s-a topit zah?rul.
Am început s? adaug din amestecul de f?ina. Am pus cam în 4-5 ture, ca s? se omogenizeze bine.
Am aprins cuptorul.
Am uns forma de tort cu unt ?i am tapetat-o cu f?in?.
Am b?tut albu?urile spum? ?eap?n?.
Am unit cele dou? compozi?ii ?i am omogenizat u?or cu paleta.
Am turnat în form?.
Am l?sat la cuptor, la treapta 1, timp de 30 de minute. La minutul 25 am testat cu scobitoarea ?i nu era gata.
L-am scos pe gr?tar la r?cit.
Evident c? trebuie t?iat dup? ce s-a r?cit de tot. Altfel ....
Sursa: aici.