contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat Clasic De Pizza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cine a mai citit ce scriu eu pe aici știe că am avut mereu o problemă cu a realiza un blat de pizza foarte bun.

Ei bine, l-am găsit! Nici prea gros, nici prea subțire. Ușor de făcut (data viitoare pun mașina de pâine la treabă). Cu o consistență foarte potrivită.

Am folosit:
  • 350 gr de făină
  • 3 linguri de ulei
  • 0,5 - 1 linguriță de sare (explicațiile - mai jos!)
  • 225ml apă călduță
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 pliculeț drojdie uscată Dr. Oetker

În apa călduță am amestecat zahărul și drojdia și am lăsat cam 15 minute lichidul să se înspumeze.

Într-un castron încăpător și care se pretează la frământat cu mâna am pus făina și în mijlocul ei sarea și uleiul. În rețeta originală e menționată o jumătate de linguriță de sare. Atât am folosit. Dar blatul a ieșit cam nesărat. Probabil contează foarte mult tipul de sare utilizat.


 Am adăugat și apa, am început să amestec cu lingura și apoi am frământat aluatul cu mâna. Puțin lipicios la început, dar mi-am uns mâinile cu ulei și a fost perfect.

Am format o bilă, am acoperit castonul cu un prosop și am lăsat la dospit vreo 30 de minute.
Înainte:
 

După:

Am împărțit aluatul în două. Am întins foaie subțire și am pus în tava specială de pizza (care este muuult mai importantă decât credeam eu!!! nu se compară o pizza făcută în altfel de tavă cu cea făcută în tavă specială. Trebuie să îmi mai cumpăr una. Porția asta de aluat e pentru 2 pizza)

Am uns cu sos de roșii și ardei făcut în casă. Jambon, ceapă roșie, gogoșar, măsline, sălămior, de-astea. Am dat tava la cuptorul gata încins la 180 de grade. După vreo 20 de minute am presărat și cașcaval și am mai lăsat vreo 7-10 minute.

Ketchup și să mâncăăăăăăăm!


Sursa: aici.