Blat Ciocolatos Cu Trei Feluri De Crema
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru tortul cu bujori am folosit
reteta de pandispan ciocolatos de la Lena iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa .
Blat ciocolatos:
- - Cacao pudra 50 gr
- - Apa clocotita 180ml
- - Oua 6 buc
- - Zahar 300 g
- - Ulei de floarea soarelui 120 ml
- - Faina 280 gr
- - Praf de copt 1 plic
Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul.
Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca
cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa
care incorporam faina si praful de copt.
Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in
jos . Turnam aluatul intr-o forma de
copt. Scuturam usor tava de masa, sa se
uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca.
40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).
Creme:
1.Crema ganache de
ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o
cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga
ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza
bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din
compot.
2.Crema de
vanilie:batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se
ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.
3.Crema cu nuca si
rom:250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta
de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune
laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe
foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca
batuta bine.
Blatul il umplem cu cele trei feluri de creme. Tortul se va orna dupa preferinte.
Blatul il umplem cu cele trei feluri de creme. Tortul se va orna dupa preferinte.