Black & White Angel Food Cake
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca sunteti fani inghetata asa ca noi, sigur veti avea o gramada de albusuri ramase dupa fiecare portie de inghetata. Noi, de fiecare data, am pus frumusel la congelator albusurile nefolosite, in ideea ca va veni si lor timpul. Ei bine, a sosit momentul acela si dupa cateva dezbateri legate de ce sa pregatim, am gasit o reteta superba de prajitura doar cu albusuri. Cred ca a fost cea mai rapida prajitura pe care am facut-o pana acum, si la cat de buna a fost, trebuie sa ne refacem stocul de albusuri :)
- 12 albusuri
- 130 g faina
- 300 g zahar fin (150g pentru albusuri, 150 pentru faina)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie sau aroma de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie.
Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita. Batem albusurilespuma, cu un praf de sare, iar cand se intaresc, adaugam zeama de lamaie. Dupa ce albusurile sunt tari, adaugam pe rand cate o lingura de zahar, continuand sa mixam, iar la sfarsit punem zaharul vanilat.
Peste albusuri presaram cate o lingura din amestecul de faina si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pentru a pastra blatul foarte aerat.
Turnam jumatate din blat intr-o tava neunsa, iar cu o spatula sau un cutit spargem bulele de aer, daca exista. Restul il amestecam cu cele doua linguri de cacao si il turnam peste primul strat. Spargem bulele de aer si dam tava la cuptor, la 160 de grade, pentru 55 - 60 de minute. Dupa ce s-a racorit putin, cu ajutorul unui cutit desprindem blatul de pe peretii vasului si scoatem prajitura pe un platou.
Peste albusuri presaram cate o lingura din amestecul de faina si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pentru a pastra blatul foarte aerat.
Turnam jumatate din blat intr-o tava neunsa, iar cu o spatula sau un cutit spargem bulele de aer, daca exista. Restul il amestecam cu cele doua linguri de cacao si il turnam peste primul strat. Spargem bulele de aer si dam tava la cuptor, la 160 de grade, pentru 55 - 60 de minute. Dupa ce s-a racorit putin, cu ajutorul unui cutit desprindem blatul de pe peretii vasului si scoatem prajitura pe un platou.
Merge de minune langa o cana de cafea sau ceai si are aproximativ 245 calorii la 100 de grame.