Black Mini-pavlova
Sursa Black Mini-Pavlova
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa ce am facut inghetata am ramas cu cateva albusuri. Am decis sa fac o Pavlova, dar putin diferita de cea clasica. Rezultatul a fost uimitor!
Ingrediente
>Blat6 albusuri
1 1/2 cana zahar brun pudra
1 1/2 lg cu varf amidon
1 lgt zeama de lamaie
1 praf de sare
>Umplutura
350 g branza din iaurt de casa
4 lgt sirop de soc
2 1/2 lgt miere de salcam
3 piersici
Mod de preparare:
> Blat1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare!
2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste.
3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie.
4. Puneti si zeama de lamaie si amestecati.
5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm. Puneti hartia in tava de copt fata desenata in jos.
6. Puneti compozitia intr-un posh, formam baza fiecarei bezele, dupa care formam bordura.
7. Dati tava in cuptorul preincalzit la 120-140 °C timp de 40 min. Opriti focul si mai lasati tava in cuptor 30 min.
Pentru umplutura amestecati branzica cu mierea si siropul de soc.
>Asamblare:
1. Cojiti piersicile si taiat-le cubulete.
2. Puneti in fiecare bezea cate 1/2 de piersica.
3. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti deasupra piersicilor.
4. Pentru decor puneti cate o cireasa.
Pofta Buna!
Nota!
Din compozitia de mai sus pot iesi 8-10 mini- blaturi, sau 6 mai mici si unul cu diam. de 20 cm!