contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuitii Perfecti Langa O Halba Cu Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E perioada meciurilor din UEFA Champions League, iar la meciuri acasa in fata televizorului se consuma bere. Am mai facut in trecut tot felul de covrigi, saratele dar acum vreau sa incerc ceva diferit: biscuiti din cartofi cu sunca si rozmarin. Credeti ca au rezistat pana seara? Mai trebuie sa fac un rand altfel musafirii vor ramane flamanzi, dar nu inainte sa ma urc pe cantar!

INGREDIENTE:
(aproximativ 60 buc):

400 g cartofi fierti
500 g faina
2 linguri lapte
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
2 linguri cu varf de smantana
1 lingurita de sare
50 g branza sarata – data prin razatoarea mica
1 ou
50 g sunca
frunze de rozmarin

PREPARARE:

Fierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana.

Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350 g faina si adaugam sarea. Incorporam maiaua, mai punem inca 100 g faina si framantam aluatul.

Va fi un aluat lipicios. Il lasam intr-un loc cald cam 30 de minute. Dupa ce creste adaugam frunzele de rozmarin si sunca taiata cubulete si calita.

Amestecam aluatul pentru ca apoi sa il lasam inca 10-15 minute sa se odihneasca. Presaram faina pe un fund de lemn, punem aluatul, iar peste acesta presaram iar faina. Il intindem pana va avea o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam biscuitii cu un paharel mic. Ii asezam in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 de minute.

Dupa 10 minute de copt ii scoateti, presarati branza rasa cat puteti de repede si ii dati inapoi la cuptor.
Noroc! Sa mai gustam inca un biscuite…

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro