contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuitii Oreo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






by Alice albinutza

     Miruna mea iubeste biscutii Oreo. Foarte mult. Asa ca atunci cand in cadrul provocarii secrete de la Ama, mi-a revenit blogul Dianei, tarameainventata.net, n-am avut nici un dobui, n-am stat prea mult pe ganduri. Stiam ca Diana postase cu ceva timp in urma biscuitii Oreo si chiar spusesem ca ii voi face. Astfel ca... avand toate cele trebuincioase prin casa, cu chef dar fara timp liber deloc, am ajuns mult pe ultima suta de metri cu reteta asta. Am pus-o pe Miruna la treaba si iata ce a iesit. Reteta e fabuloasa, biscutii fenomenal de buni. Cel mai mult i-a placut sa se joace cu formitele de taiat aluta, drept pentru care i-a facut "a tati" niste inimioare Oreo. Ce poate fi mai dragut?


    Asadar ingrediente:
  • 85 gr unt moale
  • 140 gr zahar
  • putina sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita ness
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • esenta de vanilie

pentru umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 140 gr zahar pudra
  • putina sare
  • esenta de vanilie


  Pentru biscuiti mixam untul spuma cu zaharul. Adaugam bicarbonatul, praful de copt, ness-ul, vaniliasi putintica sare. Mixam de cateva ori dupa care incepem sa adaugam faina amestecata cu cacao, cernuta. Amestecam si framantam pana ce vom obtine o bila de aluat, care nu se mai farimiteaza. Punem bila de aluat pe planseta pe care am presarat putina cacao si intindem foaie nu foarte subtire. taim cu forma de aluat potrivita cam cat marimea unui biscuite, sau cu gura unui paharel. Punem bicusiteii intr-o tava intinsa , pe foaie de copt si dam la cuptro cateva minute la foc moderat. Nu ii lasam mult timp pentru ca se va arde cacaua repede si se vor amari. Ii scoatem cat inca suprafata lor este molicica. Se vor usca imediat ce vor fi scosi din cuptorul fierbinte. 
    Pentru crema mixam untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pudra si vanilia pana ce totul se transforma intr-o crema spumoasa si zaharul aproape ca s-a topit. 
    Luati cu o lingurita ungeti suprafata unui biscuitel, apoi lipiti-l de un altul "ca intr-un pupic", parca asa era reclama, nu?
   Pofta buna!