Biscuiti "ursulet"
Sursa Biscuiti "ursulet"
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca nu a venit mos Craciun, dar magazinele sint frumos decorate, iar frigul de afara si focul din camin, m-au impins sa probez noua forma de ursuleti si cine stie, daca mosul vede ca sint asa harnicuta, o sa ne aduca daruri muuulte...
Reteta o am dintr-o revista italiana. Ingredientele sint pentru 15-16 ursuleti, de fapt sint cam ursoi, ca asa e forma mea de biscuiti.
Avem nevoie de:
* 300 g faina
* 150 g unt
* 100 g zahar
* un ou
* un pachetel zahar vanilat
Facem aluatul sau pasta frolla, in felul urmator. In bolul de la mixer punem untul topit dar rece, oul, zaharul si zaharul vanilat
si cu viteza mica, mijlocie sau mare, amestecam ingredientele pina se topeste zaharul
adaugam cit un pic din faina cernuta si mixam incontinuu
vom obtine o frumoasa minge pe care o punem intr-o folie si o lasam in frigider pentru cel putin o ora.
Pe hirtia de copt presaram putina faina iar cu sucitorul pe care punem un praf de faina, intindem o foaie cu o grosime de cca 4 mm, iar cu forma din dotare pe care o bagam in faina, decupam ursuletii apoi ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 minute.
Ii scoatem din cuptor, ii lasam pe gratar la racit, iar ca sa-i pastram pentru mai mult timp, ii depozitam intr-o cutie speciala pentru biscuiti. O poza cu toata echipa biscotoasa
si ursuletii asezati in cutiuta. As fi vrut sa-i colorez putin, dar odrasla din dotare nu a mai avut rabdare, dar cind o veni "mosul" o sa-i imbracam in hainuta de sarbatoare.