contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Spiralati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pe cat de simplu se fac, pe atat de deliciosi sunt.

INGREDIENTE:

200 g margarina Rama
160 g zahar pudra
1 ou mediu
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
300 g faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao neagra

PREPARARE:

Scoatem margarina din frigider cu o ora inainte sa preparam biscuitii. Incorporam oul si coaja rasa de lamaie si portocala, mixand pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam.

Aluatul il impartim in doua parti egale – folosim cantarul pentru a fi siguri ca facem impartirea corecta. In una din jumatati incorporam cacao. Vom framanta aluatul cu cacao pana se omogenizeaza. Punem putin ulei pe blatul de lucru, apoi intindem cele doua bucati de aluat in dreptunghiuri cu o grosime de 1-2mm.
Suprapunem cele 2 bucati de aluat si rulam. Eu am intins blaturile pe foaie de copt, pentru a rula mai usor.

Punem rulada pentru 45 de minute la frigider, apoi o putem taia felii de 5-7 mm grosime. Feliile le punem direct in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem biscuitii 10-12 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cand sunt copti ii scoatem pe un grilaj si ii lasam sa se raceasca.
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook