Biscuiti Sarati Cu Branza (scones)
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea Secreta a Amei este organizata luna aceasta de catre Diana pe blogul ei Tara mea inventata.
Cu acest prilej am avut ocazia sa rasfoiesc acest blog minunat. Diana are retete foarte interesante si pe placul meu. Dar m-am oprit la reteta de "Biscuiti sarati cu branza (scones)". Am modificat un pic reteta, in loc de branza feta punand branza de oaie.
Iata deci reteta:
Ingrediente:
- 400gr f aina
- 1 lingura de zahar
- 2.5 lingurite praf de copt
- jumate lingurita bicarbonat
- jumate lingurita de sare
- un sfert lingurita piper
- 170gr unt
- 1 ou
- 3 linguri apa rece
- 220gr smantana (merge si cu iaurt)
- aproximativ o cana de branza de oaie sfaramata cu mana
- lingura de patrunjel tocat
- boia de ardei dulce, sare mare, un ou pentru glazurat
Dam drumul
la cuptor sa se incalzeasca.
Pregatim faina amestecand-o
cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul. Eu am stins
bicarbonatul cu putin otet. Taiem untul in bucatele mici si il amestecam cu
faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.
Separat, batem oul cu
smantana si apa, usor cu o furculita. Adaugam peste faina, punem si patrunjelul
si branza si incepem sa framantam un aluat gros.
Rulam pe masa intr-o foaie
groasa de un deget. Taiem cu un pahar, cercuri mari. Le asezam in tava pe o foaie
de copt. Batem un ou si ungem cu o pensula suprafata biscuitilor. Presaram
sare, piper si boia.
Se pun in cuptorul incins si se lasa 12-15 minute, pana
prind o f rumoasa culoare aurie si se umfla usor.
Sunt foarte buni si merg alaturi de un ceai si chiar cu o bere.