contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti "impuscati"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Primii mei biscuiti facuti cu pistolul sau cum le spun eu "impuscati", nu in cap ci pe tava cuptorului...
  • 250 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g zahar praf
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala (sau de la o lamiie)

Mixam intr-un vas, untul molcut impreuna cu zaharul praf, apoi adaugam oul, coaja de portocale, esenta de vanilie si dupa ce am amestecat bine ingredientele, adaugam cite un pic din faina cernuta impreuna cu amidonul. 
Nu-mi ieseau niciodata acesti biscuiti, pentru ca puneam in tava de la cuptor o coala de hirtie de copt. Gresit, cum "impuscam" biscuitele, cum ridicam aparatul cu tot cu aluat. 
Deci, ca sa iasa buni biscuitii, ii impuscam direct pe tava fara ca aceasta sa fie unsa cu unt sau ulei.
Daca dorim sa facem biscuitii mai grosi (eu nu am facut asa ceva), puteti apasa de doua ori pe butonul instrumentului. 
Preincalzim cuptorul la cca 175 de grade si coacem biscuitii timp de 10-12 minute, atentie stati cu ochii pe cuptor ca altfel se ard imediat. 
Acestia au fost biscuitii, care au tronat pe masuta noastra de anul nou.