Biscuiti Pizza
articol scris de Lorellei blog matzagateste.irinasasu.ro
Reteta preluata de la Ana Maria Ciolacu (originalul)
Va amintiti ca v-am mai povesitit de obsesia degustatorului legata de pizza. Ei bine,dupa el, daca am putea avea chiar si hartie igienica cu miros de pizza atunci am putea fi in sfarsit o natiune absolut fericita. Cui i-ar mai pasa atunci de pensiile micsorate si de taierile de salariu? Nu ar mai conta, am fi inconjurati de pizza. Drept urmare, eu ca o sotie cuminte, draguta si pliiiiinaaaa de intentii bune am facut biscuiti pizza. Adica niste biscuti care look like a pizza, walk like a pizza and, yes… they taste like a pizza!
Ingrediente:
- 200 g faina
- 50 g pesmet
- 8 linguri parmezan sau grana padano (reteta originala avea doar 6 linguri, dar mie imi place muuuult parmezanul )
- 4 linguri passata de rosii (reteta originala avea 1 lingura de bulion si 3 de ketchup, dar eu si ketch-up-ul… nope…)
- 100 ml apa minerala
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita oregano
- ½ plic praf de copt (reteta originala avea 1 lingurita de bicarbonat, doar ca mie nu-mi place deloc bicarbonatul asa ca m-am gandit ca n-ar strica niste praf de copt in loc si… n-a stricat)
- sare si piper
Am amestecat uleiul cu passata, apa minerala si am condimentat cu sare si piper dupa gust. Separat am amestecat ingredientele solide: faina, pesmetul, praful de copt, parmezanul si oregano. Am pus peste ele ingredientele lichide amestecate mai sus si am pus mixerul la treaba. Daca iese un pic mai moale mai puneti niste faina, iar daca iese prea tare mai puneti apa sau passata cum vreti. Eu nu am mai pus absolut nimic in plus fata de cele de mai sus, aluatul a iesit potrivit de bine. In plus eu l-am pus un pic la frigider, cam in jur de o ora asa incat s-a intarit tocmai bine (don’t think rubbish ). Mai exact, dupa ce le-am mermelit bine, bine, le-am facut mingiuta si le-am invelit in folie stretch dupa care, tup, la frigider. Dupa ora respectiva, in care ma facut alte nebunii , am scos rotocolul, l-am intins cu sucitorul si l-am taiat cu una dintre formele de la Ikea. Foaia pe care o intindeti trebuie sa aiba cam 1 cm grosime, nu trebuie sa fie prea subtire ca altfel se ard imediat biscuitii si se usuca urat, ideea de grosime este ca la saleuri si genul acesta de rontaieli. Puteti sa le dati ce forma vreti voi, daca nu aveti forme de decupat aluat ar trebui sa va luati, serios, e super amuzant…. . Just kidding… daca nu aveti forme puteti sa le decupati cu un pahar cu deschidere mai micuta (asta ca sa nu va iasa niste palesti de biscuiti) sau sa le taiati patratele (si pentru efect le si intepati un pic cu furculita ca sa para ca sunt ca cei cumparati) sau le taiati pe lung ca pe saleuri, cum vreti, let your imagination run wild!
Am pus biscuitii in tava (in care pusesem deja hartie de copt, dar evident ca se poate tapeta si clasic) si am pus tava in cuptorul preincalzit la 190 grade (al meu e pe ventilator cu gaze) pentru cam 15 minute (cuptor). Si gata… ies in jur de 50 de bucatele, in forma asta pe care le-am dat-o eu.